快三平台

Berita

 • 图片4.jpg


   Baru-baru ini, Persidangan Promosi Saluran Baru Perdagangan Darat – Laut Antarabangsa Guangxi ‘Bersama-sama membina Saluran Baru Darat – Laut Berkongsi peluang perniagaan kerjasama baru’ diadakan di Singapura. Dalam perbualan peluang perniagaan persidangan promosi tersebut, Setiausaha Jawatankuasa Perbandaran dan Pengarah Jawatankuasa Tetap Wakik Rakyat Perbandaran, Wang Gebing menjawab soalan tentang status perkembangan industri persisiran Qinzhou serta dasar sokongan berkenaan yang diambil berat oleh perusahaan Singapura.
   近日,“共建陆海新通道共享合作新商机”国际陆海贸易新通道广西推介会在新加坡举办。在推介会的商机对话环节,市委书记、市人大常委会主任王革冰就新加坡企业关心的快三平台临港产业发展情况以及相关支持政策回答提问。
   Wang Gebing berkata, kini, Qinzhou terbentuk sistem industri persisiran yang terdiri daripada 2 asas perindustrian ratus bilion yuan iaitu petrokimia dan pembuatan peralatan serta maklumat elektronik, pembuatan kertas, sumber tenaga, logistik moden, dan lain-lain perindustrian yang melebihi puluh bilion yuan. Skala industri persisiran mula terbentuk, Pelabuhan Qinzhou telah membuka 24 laluan pelayaran perdagangan asing dan 19 laluan pelayaran perdagangan domestik, juga telah membuka 2 laluan pelayaran ‘Laluan Pelayaran Setiap Hari’ ke Singapura dan ke Hong Kong serta laluan pelayaran jarak jauh ke India / Timur Tengah dan ke Afrika Selatan. Hab pengangkutan intermodal laut dan keretapi antarabangsa telah dibentuk, bilangan pengangkutan intermodal laut dan keretapi dan kapasiti pengendalian kontena bertumbuh dengan pesat. Qinzhou mempunyai asas yang baik dalam perkembangan ekonomi saluran dan ekonomi laut. Beliau berharap Qinzhou dapat menjalinkan hubungan yang erat dengan lebih banyak perusahaan dan mencari kerjasama projek menerusi persidangan promosi kali ini. Qinzhou akan memberi dasar yang paling baik, perkhidmatan yang paling berkualiti, dan persekitaran yang paling unggul, mencipta lebih banyak peluang perkembangan, menggalakkan saling memanfaat dan mencapai kemenangan bersama.
   王革冰说,目前,快三平台已形成了以石化、装备制造2个千亿元产业基础,以及电子信息、造纸、能源、现代物流等一批超100亿元产业构成的临港产业体系,临港产业初具规模,快三平台港开通外贸航线24条、内贸航线19条,并开通了至新加坡、至香港两个“天天班”航线和至印度/中东、至南非的远洋航线,国际海铁联运枢纽已经形成,海铁联运的班列数和集装箱吞吐量快速增长。快三平台发展通道经济、向海经济具有良好基础。希望通过此次推介会,快三平台能与更多企业建立密切联系,寻求项目合作。快三平台将提供最优惠的政策、最优质的服务、最优越的环境,创造更多发展机会,促进互利共赢。

 • 图片6.jpg


   Baru-baru ini, Syarikat Sains dan Teknologi Sumber Tenaga Baru Gao Mai Pubei Sdn. Bhd., Bandar Qinzhou mengadakan majlis untuk meraihkan pek bateri kereta logistik elektrik pertama dihantar dengan lancar, ini menandakan projek sumber tenaga baru Gao Mai bermula secara rasmi, menjadi titik pertumbuhan ekonomi yang baru di Daerah Pubei.
   近日,快三平台市浦北高迈新能源科技有限公司举行仪式,热烈祝贺首批电动物流车电池包顺利交货,这标志着高迈新能源项目正式起航,成为浦北县新的经济增长点。
   Difahamkan bahawa, Syarikat Kenderaan Umum Automobil Shanghai Sdn. Bhd. (SAIC.GM) merupakan pelanggan yang dihantar 43 buah pek bateri kenderaan logistik elektrik Gao Mai Pubei pertama tahun 2019, jumlah nilai mencatat 2 juta yuan ke atas. Pek bateri tersebut bukan sahaja mengintegrasikan teknik mahir Gao Mai Pubei dan piawaian kualiti yang ketat, tetapi juga memasukkan konsep perkembangan hijau dan mesra alam yang dipatuhi Gao Mai Pubei. Dalam pelan dua tahun akan datang, Gao Mai Pubei akan menggunakan sistem bateri kuasa dalam industri kenderaan komersil sumber tenaga baru, membekalkan trak berat sumber tenaga baru serta komponen utama yang ‘kebolehgunaannya medahului daripada yang lain’ kepada pengguna. Menurut pengenalan Timbalan Pengurus Besar Eksekutif Syarikat Teknologi Sumber Tenaga Baru Gao Mai Pubei Sdn. Bhd., Zhang Yichang, pesanan sebanyak 186 buah pek bateri kenderaan logistik elektrik akan dihantarkan pada 15 Jun. Pada tahun ini, Gao Mai Pubei dijangka akan mencapai sasaran perniagaan yang nilai output tahunan sebanyak 100 juta yuan.
   据了解,浦北高迈2019年首批43辆电动物流车电池包交货的客户是上海汽车通用汽车有限公司,总价值200多万元。该批电池包不仅仅融入浦北高迈的娴熟技术、严格的品质标准,也嵌入浦北高迈厉行绿色发展、环境友好的理念。在未来的两年计划里,浦北高迈将动力电池系统切入新能源商用车产业,向用户提供“领先一步适用性”的新能源重卡以及关键零部件。据浦北高迈新能源科技有限公司常务副总经理张益昌介绍,6月15日还将交付第二批186辆的电动物流车电池包订单。今年浦北高迈预计将完成年产值1亿元的经营目标。
   

 • 图片3.jpg


   Dalam tempoh cuti pendek ‘Lima Satu’, Bandar Qinzhou giat menjalankan pelbagai aktiviti perayaan, memainkan peranan pelancongan dengan sepenuhnya untuk mendorong penggunaan pasaran. Pasaran pelancongan berkembang dengan mantap dan teratur, seluruh kawasan bandar ini telah menyambut 1.135 juta orang pelancong dalam cuti 4 hari, meningkat 32.7% berbanding tempoh sama tahun lalu, mencapai penggunaan pelancongan sejumlah 417 juta yuan, meningkat 36.2% berbanding tempoh sama tahun lalu.
   “五一”小长假期间,快三平台市积极开展各种节庆活动,充分发挥旅游拉动市场消费的作用,旅游市场平稳有序,假期4天全区市共接待游客113.5万人次,同比增长32.7%,实现旅游消费4.17亿元,同比增长36.2%。
   Keadaan penyambutan pelancong di tempat peranginan utama adalah seperti berikut, Gunung Wu Huang 12 300 orang, Tasik Langit Yuezhou 12 000 orang, Taman Teh Shi Zu Chan 13 300 orang, Gunung Liu Feng 11 000 orang, Gunung Yan Xia 2 000 orang, Taman Yuan Bo 20 000 orang, Jiu Bai Tong 12 000 orang, Ba Zhai Gou 46 000 orang, Ladang Cui Hu 18 000 orang, Kepulauan Long Men 15 000 orang, dan Teluk Sanniang 108 300 orang. Penggunaan pelancongan mencatat 11.326 bilion yuan.
   主要景区接待情况如下:五皇山1.23 万人次,越州天湖 1.2 万人次,石祖禅茶园1.33 万人次,六峰山1.1万人次,烟霞山0.2万人次,园博园2万人次,那雾山2.1万人次,九佰垌1.2万人次,八寨沟4.6万人次,翠湖田园1.8万人次,龙门群岛1.5万人次,三娘湾10.83万人次。实现旅游消费113.26亿元。

 • 图片4.jpg


   Baru-baru ini, dalam Zon Taman Perindustrian Li He Jiang Daerah Qinnan, Bandar Qinzhou, pekerja-pekerja Syarikat Pembuatan Dong Heng Guangxi Sdn. Bhd. yang khusus dalam anyaman plastik, dan lain-lain pengeluaran sedang menjalankan pemprosesan produk di garis pengeluaran.
   近日,在快三平台市钦南区黎合江工业园区内,专业从事塑料编织等生产的广西东恒实业有限公司工人在生产线加工产品。
   Difahamkan bahawa, pada tahun ini Jabatan Kewangan dan Jabatan Cukai Daerah Qinnan giat mengukuhkan kesedaran perkhidmatan inisiatif terhadap perusahaan, mengaturkan kakitangan untuk menjalankan kegiatan penyelidikan di perusahaan dalam masa yang ditetapkan, melakukan kerja berkhidmat untuk perusahaan dengan baik, melaksanakan setiap dasar kewangan untuk membantu perkembangan perusahaan, mendapatkan sokongan dana kewangan daripada pihak atasan secara aktif supaya perusahaan dapat berkembang dengan kuat. Menurut statistik, pendapatan kewangan Daerah Qinnan pada musim pertama mencatat 259 juta yuan, meningkat 41.97% berbanding tempoh sama tahun lalu; Antaranya hasil belanjawan am mencatat 156 juta yuan, meningkat 43.24% berbanding tempoh sama tahun lalu; Pendapatan hasil cukai sebanyak 242 juta yuan, menempati 93.43% daripada pendapatan kewangan.
   据了解,今年以来钦南区财政、税务部门积极强化对企业的主动服务意识,定期组织人员深入企业开展调研活动,做好服务企业工作,落实各项财政扶持企业发展政策,积极争取上级财政资金支持企业发展壮大。据统计,钦南区第一季度累计实财政收入完成2.59亿元,同比增长41.97%;其中一般预算收入1.56亿元,同比增长43.24%;税收收入2.42亿元,占财政收入比重为93.43%。

 • 图片2.jpg


   Pada tahun ini, Daerah Pubei, Bandar Qinzhou berusaha penuh untuk mengoptimumkan perkhidmatan persekitaran perniagaan, fokus kepada perdagangan asing dan menggalakkan perdagangan dalam negeri, memperoleh keputusan cemerlang dalam peningkatan indikasi ekonomi perdagangan dalam dan luar negeri.
   今年以来,快三平台市浦北县全力优化营商环境服务,抓外贸、促内贸,取得内外贸经济指标全线飘红的佳绩。
   Difahamkan daripada kastam bahawa, dari segi perdagangan asing, jumlah import dan eksport Daerah Pubei mencatat 90.43 juta yuan RMB pada suku pertama, meningkat 36.39% berbanding tempoh sama tahun lalu, mencapai 114.47% daripada tugas sasaran suku tahun, lima jenis barangan eksport utama iaitu sutera, bunga api, kraf anyaman, penyangkut kayu, dan produk elektronik semuanya menunjukkan status peningkatan berbanding tempoh sama tahun lalu; Dari segi perdagangan domestik pula, jumlah jualan komoditi industri borong seluruh daerah mencapai 282 juta yuan, meningkat 9.86% berbanding tempoh sama tahun lalu, melebihi 1.77 mata peratusan daripada sasaran yang dijangka; Manakala jumlah jualan komoditi industri runcit pula mencatat 1.870 bilion yuan, meningkat 22.31% berbanding tempoh sama tahun lalu, melebihi 6.31 mata peratusan daripada sasaran yang dijangka.
   从海关了解到,外贸方面,一季度浦北全县实现进出口总额9043万元人民币,同比增长36.39%,完成季度目标任务114.47%,缫丝、烟花、工艺编织、木衣架、电子产品五大类出口均呈同比增长态势;内贸方面,全县批发业商品销售额完成 2.82亿元,同比增长9.86%,超出预期目标1.77个百分点;零售业商品销售额完成18.70亿元,同比增长22.31%,超出预期目标6.31个百分点。

Hubungi Kami

Pejabat hal Ehwal luar negeri Bandar Qinzhou

Tel:0777-2825416(seksyen sekretariat)

Biro penggalakan pelaburan Bandar Qinzhou

Tel:0777-3688660

E-mail:qzzs123@163.com

Perkbidmatan

Qinzhou Perjalanan

 •  Taman Shuang He terletak di tepi jalan lingkaran selatan Daerah Lingshan, Bandar Qinzhou, dikelilingi ...

 •  Taman Wen Chang terletak di arah Tenggara Pekan Daerah Pubei, Bandar Qinzhou, Guangxi, iaitu di selata...

 •  Bukit Wang Hai terletak berjarak 3.5 km di utara Pekan Dasi, Zon Qinbei, Bandar Qinzhou, merentasi ked...

 •  Kawasan Peranginan Ekologi Ladang Long Wu berjarak 10 km dari barat Pekan Lingshan, Bandar Qinzhou, te...