快三平台

Berita

 • 图片1.jpg


   Baru-baru ini, Zon Eksperimental Perdagangan Bebas China (Guangxi) Kawasan Pelabuhan Qinzhou ditampilkan secara rasmi. Pada hari tersebut, Majlis Perasmian Zon Eksperimental Perdagangan Bebas China (Guangxi) Kawasan Pelabuhan Qinzhou diadakan secara besar-besaran di Zon Taman Perindustrian China – Malaysia Qinzhou, ini menandakan Kawasan Pelabuhan Qinzhou yang termasuk skop berkeluasan 16.05 km? di Zon Taman Perindustrian China – Malaysia Qinzhou ditubuhkan dan beroperasi secara rasmi, sejak itu taman perindustrian memasuki era perdagangan bebas baru.
   近日,中国(广西)自由贸易试验区快三平台港片区正式亮相。当日,中国(广西)自由贸易试验区快三平台港片区揭牌仪式在中马快三平台产业园区隆重举行,标志着包括中马快三平台产业园区16.05平方公里范围在内的快三平台港片区正式设立运行,园区从此迈入自贸新时代。
   Difahamkan bahawa, pada hari perasmian tersebut, terdapat lebih daripada 200 buah perusahaan yang menyelesaikan perbincangan dan pendaftaran di Zon Eksperimental Perdagangan Bebas Guangxi Kawasan Pelabuhan Qinzhou, 21 buah perusahaan yang menandatangani 20 perjanjian pelaburan projek dalam majlis tersebut, antaranya Jawatankuasa Pengurusan Zon Taman Perindustrian masing-masing menantangani Perjanjian Kerjasama Pangkalan Pengeluaran Drone Pintar 50 000 buah setahun dan jumlah pelaburan mencapai 810 juta yuan dengan Syarikat Sains dan Teknologi Fei Xiang Da Guangdong Sdn. Bhd., Perjanjian Kerjasama Projek Robot Pintar Buatan Manusia (Fasa satu) yang dilabur kira-kira 90 juta yuan dengan Syarikat Sains dan Teknologi Hua Xin Zon Perdagangan Bebas Guangxi Sdn. Bhd.. Syarikat Pelaburan Jin Gu Zon Taman Perindustrian China – Malaysia Qinzhou Guangxi Sdn. Bhd. menandatangani Projek pemprosesan sarang burung import 500 tan/tahun bagi Pangkalan Perdagangan Pemprosesan Sarang Burung dengan dan Syarikat Makanan Industri Sarang Burung Nan Yang Guangxi Sdn. Bhd..
   据了解,在揭牌当天,有超过200家企业在广西自贸试验区快三平台港片区完成商事登记,21家企业在仪式上签署了20个项目投资协议,其中,园区管委会分别与广东飞翔达科技有限公司签署总投资8.1亿元、年产5万台智能无人机生产基地合作协议,与广西自贸区华芯科技有限公司签署投资约0.9亿元的人工智能机器人项目(一期)合作协议,广西中马快三平台产业园区金谷投资有限公司与广西南洋燕行食品有限公司签署燕窝加工贸易基地500吨/年进口毛燕加工项目。
   

 • 图片4.jpg


   Pada tahun ini, berlatarbelakangkan tekanan kemerosotan ekonomi semakin besar dan konflik pendapatan dan perbelanjaan kewangan yang menonjol, Bandar Qinzhou terus menggalakkan pengairan, insuran sosial, kesihatan, pendidikan, dan lain-lain sepuluh projek yang memanfaatkan rakyat, dirancang untuk menanam modal sebanyak 5.57 bilion yuan.
   今年,在经济下行压力加大,财政收支矛盾突出的背景下,快三平台市继续推进水利、社保、健康、教育等十大惠民工程,计划投入资金55.7亿元。
   Difahamkan bahawa, dalam sepuluh projek memanfaatkan rakyat yang dilaksanakan pada tahun ini, projek kesihatan memanfaatkan rakyat dirancang untuk menanam modal yang lebih banyak, kira-kira 2.394 bilion yuan, menempati 42.6% daripada jumlah pelaburan yang dirancang pada tahun ini. Manakala projek peningkatan kualiti bandar memanfaatkan rakyat merupakan salah satu projek yang isi kandungan pelaksanaannya paling kaya, meliputi 17 projek memanfaatkan rakyat, melibatkan pengubahsuaian kawasan rumah bangsal, pembinaan rangkai jalan, dan lain-lain segi. Yang berbeza dengan tahun-tahun lepas ialah, projek memanfaatkan rakyat yang dilaksanakan pada tahun ini menonjolkan pengurusan komprehensif kualiti air Sungai Qin Jiang. Antaranya, 266 juta yuan dirancang untuk melabur dalam saluran air Xi Gan, Parit Sha Jiang, dan lain-lain 12 terusan air dalaman untuk menjalankan pemulihan air kumbahan, panjang pemulihan 61.58 km dan luasnya 36 027 m?, berusaha penuh untuk mencipta projek demonstrasi pembinaan bandar span.
   据了解,在今年实施的十大惠民工程中,健康惠民工程计划投入的资金较多,约23.94亿元,占年度总计划投入金额的42.6%。而城市品质提升惠民工程是实施内容最为丰富的惠民工程之一,涵盖了17个惠民项目,涉及棚户区改造、路网建设等方面。与往年不同的是,今年实施的惠民项目突出钦江水质综合治理。其中,计划投入2.66亿元对西干渠、沙江沟等12条内河进行黑臭水体整治,整治长度61.58公里、面积36027平方米,致力打造海绵城市建设示范项目。
   

 • 图片3.jpg


   Baru-baru ini, Mesyuarat Promosi Penarikan Pelaburan dan Bakat Teluk Beibu Guangxi berhubung dengan Yue (Guangdong), Hong Kong, dan Macau untuk menggalakkan Pengintegrasian Beihai, Qinzhou, dan Fang Chenggang yang ditaja oleh Teluk Beibu, Wilayah Autonomi berjaya diadakan di Pusat Konvensyen Bandar Shenzhen. Timbalan Penyelia Jawatankuasa Pengurusan Zon Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi, Menteri Jabatan Organisasi Jawatankuasa Kerja, dan Setiausaha Jawatankuasa Parti Unit Pentadbiran, Huang Shanrong mengambil bahagian dalam persidangan ini serta memperkenalkan dan memberi ucapan tentang tema ‘Berhubung dengan Guangdong, Hong Kong, dan Macau, Menggalakkan Pengintegrasian Beihai, Qinzhou, dan Fang Chenggang’. Di samping itu, juga menandatangani perjanjian rangka kerjasama strategi masing-masing dengan Syarikat Sains dan Teknologi Hua Zhan Bandar Shenzhen Sdn. Bhd. dan Syarikat Perdagangan Antarabangsa Yi Yong Xiu Hong Kong Sdn. Bhd. dari segi pembuatan peralatan mewah, penyelenggaraan berikat, perkilangan semula, dan lain-lain bidang kerjasama.
   近日,由自治区北部湾办主办的广西北部湾对接粤港澳推动北钦防一体化招商引智推介会在深圳市会展中心成功召开。广西快三平台保税港区管委会副巡视员、工委组织部部长、机关党委书记黄善荣参会并作“对接粤港澳,推动北钦防一体化”主题推介发言。同时就高端设备制造、保税维修及再制造等合作领域,与深圳市华栈科技有限公司、香港毅永秀国际贸易有限公司分别签署战略合作框架协议。
   

 • 图片2.jpg


   Baru-baru ini, difahamkan daripada Kastam Pelabuhan Qinzhou bahawa, Durian Mao Sang kumpulan pertama Guangxi dari Malaysia berjaya melepasi kastam. Durian-durian tersebut seberat 5.54 tan, bernilai kira-kira 238 ribu yuan, akan dipasarkan ke Chongqing melalui Saluran Baru Darat – Laut Bahagian Barat.
   近日,从快三平台港海关获悉,广西首批来自马来西亚的猫山王榴莲顺利完成通关。该批榴莲共5.54吨,价值约23.8万元,将通过西部陆海新通道运往重庆销售。
   Ketua Bahagian Urus Niaga Komprehensif Kastam Pelabuhan Qinzhou, Liu Chuzheng berkata, ini merupakan Durian Mao Sang Malaysia kumpulan pertama yang diimport oleh Guangxi selepas kedua-dua pihak China dan Malaysia menandatangani Perjanjian Pengimportan Durian Beku Malaysia ke China pada 20 Ogos 2018. Selepas Kastam Pelabuhan Qinzhou mengetahui permintaan import perusahaan, segera memberi pimpinan urus niaga dengan baik, mengaktifkan ‘saluran hijau’ bagi produk pertanian, memberi perkhidmatan pelepasan kastam temu janji 7×24 jam bagi buah-buahan import yang mempunyai permintaan tinggi dalam masa pelepasan kastam, segera diperiksa sebaik sahaja sampai, memastikan buah-buahan segar dapat diperiksa dan dilepaskan dalam masa yang tersingkat, membantu perbelanjaan buah-buahan Guangxi dinaikkan taraf lagi.
   快三平台港海关综合业务科科长刘楚政表示,这是自2018年8月20日中马双方签署马来西亚冷冻榴莲输华议定书后,广西进口的首批马来西亚猫山王榴莲。快三平台港海关在了解到企业的进口需求后,及时做好业务指导,启动农产品“绿色通道”,针对通关时效要求高的进口水果提供7×24时预约通关服务,随到随查,确保所有新鲜水果均能在最短的时间内安排查验及放行,助力广西水果消费再度升级。

 • 图片1.jpg


   Baru-baru ini, Kerajaan Bandar Qinzhou dan Group Tong Kun Zhejiang Holdings Sdn. Bhd. menandatangani perjanjian pelaburan di Nanning. Group Tong Kun Holdings akan menanam modal kira-kira 51 bilion yuan untuk membina Projek Pangkalan Industri Pengintegrasian Petrokimia Hijau Teluk Beibu yang berskala mengeluarkan 2.8 juta tan hidrokarbon aromatik dan 5 juta tan PTA setahun.
   近日,快三平台市政府与浙江桐昆控股集团有限公司在南宁签署投资合同,桐昆控股集团将投资约510亿元,在快三平台建设年产280万吨芳烃500万吨PTA规模的北部湾绿色石化一体化产业基地项目。
   Pengerusi Lembaga Group Tong Kun Holdings, Chen Shiliang berkata, potensi perkembangan Qinzhou amat besar, persekitaran perniagaan juga baik, merupakan tempat yang baik kepada Group Tong Kun Holdings untuk mencapai impian pembangunan perusahaan yang komprehensif. Group Tong Kun Holdings akan berpegang teguh kepada perancangan titik permulaan tinggi, konfigurasi berstandard tinggi, pembinaan berkualiti tinggi, pengurusan dan operasi yang bertaraf tinggi, menggunakan ketekadan yang paling besar untuk menggalakkan permulaan, pembinaan, pengeluaran, dan keberkesanan projek dicapai lebih awal, bersama-sama mencapai pembangunan yang lebih baik dan pesat.
   桐昆控股集团董事长陈士良表示,快三平台发展潜力大、营商环境好,是桐昆控股集团实现企业全面大发展梦想的好地方。桐昆控股集团将坚持高起点规划、高标准配置、高质量建设、高水平管理和运行,以最大的决心推动项目早开工、早建设、早投产、早见效,共同实现更好更快发展。

Hubungi Kami

Pejabat hal Ehwal luar negeri Bandar Qinzhou

Tel:0777-2825416(seksyen sekretariat)

Biro penggalakan pelaburan Bandar Qinzhou

Tel:0777-3688660

E-mail:qzzs123@163.com

Perkbidmatan

Qinzhou Perjalanan

 •  Taman Shuang He terletak di tepi jalan lingkaran selatan Daerah Lingshan, Bandar Qinzhou, dikelilingi ...

 •  Taman Wen Chang terletak di arah Tenggara Pekan Daerah Pubei, Bandar Qinzhou, Guangxi, iaitu di selata...

 •  Bukit Wang Hai terletak berjarak 3.5 km di utara Pekan Dasi, Zon Qinbei, Bandar Qinzhou, merentasi ked...

 •  Kawasan Peranginan Ekologi Ladang Long Wu berjarak 10 km dari barat Pekan Lingshan, Bandar Qinzhou, te...